Kako da potencijalni gost postane stalni

Blog / Apartmandžije

  • Sadržaj
  • Svako ko se bavi izdavanjem apartmana uvek teži tome da popuni kapacitete i privuče što veći broj gostiju koji će mu se u budućnosti vraćati. Ukoliko Vam dolazi pet ili dvadesetpet gostiju, Vaš zadatak je uvek isti - da gosti budu zadovoljni organizacijom i komfornim smeštajem, a tako ćete ih navesti da Vam se ponovo vrate. Svakog gosta koji je boravio u vašim apartmanima i izašao zadovoljan, sasvim je sigurno da će opet pokucati na Vaša vrata. Treba podjednako vremena posvetiti tome da se stalni gosti zadrže, kao i tome da novi, potencijalni gosti postanu stalni.

    Ukoliko ste zainteresovani, imamo nekoloiko saveta kako da ostavite pozitivan utisak na gosta i time ga ubedite da je baš Vaša agencija za izdavanje apartmana ona koju treba da izaberu pri svakom svom dolasku.

    Priprema apartmana

    I pre nego što gost dođe u Vaš apartman, morate se postaviti tako da se on ponovo vrati. Prvi utisak koji apartman ostavi na gosta nakon ulaska je često i presudan. Takođe, tu je i osoblje koje igra značajnu ulogu u tome, pa se potrudite da svi uvek budu ljubazni, nasmejani i da izlaze u susret gostima. Ukoliko je gost putem fotografija imao uvid u ono što će zateći u apartmanu i zbog toga ga je iznajmio, onda Vam je jasno da morate postavljati verodostojne fotografije. U suprotnom gost će istog trenutka imati izneti svoje primedbe i sigurno više neće želeti ponovo da zakupi Vaš apartman. Samim tim Vam može napraviti lošu reklamu i sa sobom povući još nekoliko potencijalnih klijenata.

    Posvećenost gostu

    Retki su oni gosti koji neće imati neke zahteve, želje ili previše pitanja. Svaki gost očekuje maksimalnu posvećenost i vodi se onom parolom da je mušterija uvek u pravu. Koliko gostiju, toliko i ćudi, pa se ne može svima ugoditi na isti način. Ukoliko je smeštaj kvalitetan, gosti će očekivati da i usluga koju pružate bude kvalitetna, u suprotnom se verovatno neće vraćati. Popričajte sa svakim gostom, pitajte ga da li ima neke specijalne želje, kako mu možete pomoći, ukažite mu na neka mesta koja bi bilo lepo da poseti, kao i restorane, kafiće, klubove... Neka svaki gost stekne utisak da je baš on poseban i da njemu pružate posebnu pažnju.

    Poseban poslednji dan

    Prvi i poslednji utisak su uvek bili najvažniji za sve. Ako je gost oduševljen prilikom dolaska, učinite da i njegov odlazak ostane u lepom sećanju. Niko ne voli momenat kada mora da napusti apartman, jer pored pakovanja stvari i brige da se nešto ne zaboravi, tu je i svesnost da se odmor završio, a to svima najteže pada. Ukoliko ste u mogućnosti, organizujte neki simboličan obrok za opraštanje od gostiju, njima će to svakako ulepšati odlazak i dobićete dodatne poene. Možete i da izrađujete originalne suvenire sa natpisima, tipa - Apartmani Bg Vam žele sve najlepše (ili šta već smatrate da bi gostima bilo simpatično), koje ćete poklanjati gostima, kako biste im ostali u lepom sećanju do sledeće sezone. Na sitnicama se grade velike stvari, a mnogi gosti će takvu pažnju izuzetno ceniti.

    Uvek se možete prilagođavati na razne načine gostima, oslušnite i sami šta se kojim gostima dopada, pa ako ste u mogućnosti uvek izađite u susret. Zapamtite da jedan zadovoljan gost može dovesti još tri, a oni još po tri i znate već kuda to vodi. Kako bi svi Vaši potencijalni gosti postali stalni, pored dobrog smeštaja, Dobra je ideja da uvek budete ljubazni i na raspolaganju za informacije koje im trebaju. Pročitajte više na našem novom vodiču za vlasnike u delu kako biti dobar domaćin.

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    12 Jul 2023
    Analiza tržišta nekretnina za mart 2024. godine pokazuje nekoliko glavnih karakteristika koje privlače kupce.